Opening Seizoen Regentenkamer

100 Jaar Mondriaan laten we niet zomaar aan ons voorbij gaan, sterker nog, hij was overal aanwezig bij de kick off van het nieuwe seizoen. En zoals de Regentenkamer betaamt, doen we dat uitgebreid met serieuze knipoog. Dus hier zie je niet alleen de herkenbare patronen van Mondriaan zijn werken, maar ook mooie uitstapjes naar de Mondriaanschool, en natuurlijk voorzien van jazz.

Verschillende kunstenaars hebben acte de préséance geven, met unieke schilderijen, kleding, paspoppen en al wat riekt naar Mondriaan zijn bevlogen levensstijl. Een levensstijl van een gepassioneerde liefhebber van jazz, modern klassiek en dans. Een nog grotere fan van de Ragtime, waar hij zeker heerlijk op heeft gedanst. En dat niet alleen, hij vond de dunne muzikale lijn tussen jazz en modern klassiek fascinerend. Dat liet hij blijken toen hij in 1920 één van zijn schilderijen de titel ‘Foxtrot’ gaf. Zijn manier om iedereen te laten weten, hoezeer hij onder de indruk was als Josephine Baker de Charleston danste. Zijn inspiratiebron voor dit wereldberoemde meesterwerk. Nu in het jaar 2017 zetten we zijn voorliefde van jazz in al zijn nuances voort.
Zo was het gisteren met de kick off een indrukwekkend schouwspel van weleer. Kunstenaars die over hun werk vertelde en verrast werden met het indrukwekkende preview optreden van ‘De Dansende Madonna’. Een voorstelling die gaat over het ‘roaring’ leven van Mondriaan zelf, zijn geliefdes en zijn ongelimiteerde hang voor het genieten van het leven vertaald in zijn kunst.

Foto’s opening 6 september:  https://myalbum.com/album/4kEIPn6eWvSi

De verschillende kunstwerken zijn tot en met ZONDAG nog te bewonderen in de Regentenkamer.

Wij danken alle kunstenaars voor hun bijdrage en het tentoonstellen van hun bijzondere werken.
Lichel van den Ende, Nathalie Mannaerts, Ella van Schaik, Ingrid van Polen, Micky Bish, Anri Anriev, Irene de Jong, en Pat Andrea, Marcello’s Art Factory en Maud Zwalf, Veronique Uijttenboogaart-Jullian

HOMMAGE AAN HET VERLEDEN

HOMMAGE AAN HET VERLEDEN

Donderdag 4 mei was er een speciale avond in de Regentenkamer.

Wij herdachten deze dag met een aangepast programma met muziek, gedichten, zang en stilte.

Het werd een ingetogen en memorabele avond met het Alex Milo trio en een optreden van de Eerste Nederlandse Montessori Muziekgroep en het Amer Project Music for Peace (jeugd 10+).

De minuut stilte werd gevolgd door poëzie en muziek met Tatiana Radier en Roeland Drost.

FEEST – INWIJDING NIEUWE VLEUGEL – UITREIKING STADSSPELDEN

15 maart 2017 werd de 27-jarig verjaardag van de Regentenkamer feestelijk gevierd. Ondanks dat het die dag de verkiezingen voor de Tweede Kamer waren heeft wethouder Baldewsingh de tijd gevonden om met een humorvolle speech de nieuwe vleugel in te wijden en om een stadsspeld uit te reiken aan Roy Döhne en Leontine van Kleef. die zich jarenlang hebben ingezet voor de Regentenkamer.

Daarna werd door de wethouder een plaatje op de vleugel geplakt met de naam Rein Edzard de Vries. Dit is een goede vriend van  Thea en de Regentenkamer die helaas in januari is overleden. .

Kay van Oven speelde een eigen compositie op de nieuwe vleugel.

Persbericht: ‘DRIE DOLLE DIETRICH DAGEN’

Persbericht

‘DRIE DOLLE DIETRICH DAGEN’

Driedaags cultureel evenement rond de 25e sterfdag van filmster Marlene Dietrich (Berlijn 1901- Parijs 1992).

Regentenkamer Den Haag verandert op 5, 6 en 7 mei in een Berlijns theatercafe met Marlene Dietrich in schilderijen, muziek, verhalen, foto’s en films en in vele variaties tijdens een Look-aLike Contest.

Zo wordt Dietrich tot leven gebracht met een schilderwedstrijd; een lezing door een beroemde Dietrichkenner; Dietrichmuziek door bekende Haagse artiesten en een Dietrich Look-aLike Contest.
Gedurende de Drie Dolle Dietrich Dagen kan het publiek meewerken aan een gezamenlijk kunstwerk.
De opening wordt verricht door schrijfster Yvonne Keuls. Zal Marlene zelf ook komen? Vol spanning wachten wij af!

‘Drie Dolle Dietrich Dagen’ wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds 1818.

– Dietrich Schilderwedstrijd
Marlene Dietrich was al tijdens haar leven een inspiratiebron voor kunstenaars. Ook tijdens de Drie Dolle Dietrich Dagen tonen (amateur) kunstschilders waartoe Marlene ze verleidt. In de herfst van 2016 werd een oproep gedaan aan schilders om een werk in te sturen. Uit de vele inzendingen zijn achtien schilders gekozen die ieder op geheel andere wijze hun Marlene tonen. Deze expositie wordt geopend op vrijdag 5 mei en is te zien t/m zondag 25 juni.

Ook geïnspireerd door Marlene?
Tijdens de Drie Dolle Dietrich dagen maakt het publiek een grote collage over Dietrich. Je kan je bijdrage daaraan meenemen. Een tekening, een foto of misschien een gedicht dat je ooit schreef, het kan van alles zijn. Je kan ook ter plekke iets maken.

 

– Dietrich Lezing
Schilder/schrijver en Dietrichkenner Adrian Stahlecker (Den Haag 1937) vertelt over het leven van de filmster Dietrich en de vrouw achter deze femme fatale. Als kind zag Stahlecker Dietrichs eerste films en is z’n verdere leven gefascineerd geweest door haar. Hij schilderde Dietrich vele malen en schreef ook enkele boeken over haar. Hij gaat in op de achtergrondverhalen die het grote publiek nooit mocht horen om de zorgvuldig opgebouwde illusie van de droomvrouw Dietrich in stand te houden.
Stahlecker wordt geinterviewd door Yvonne Keuls.

 

– Dietrich Muziek
Coba lichtekooi der zangkunst, Max Douw, Marcel de Graaf en bandleden Rik Fennis, Rob Sprinkhuizen en Evert Willemstijn staan bekend om hun Nederlandstalige en Haagse liedjes uit het populaire genre en de kleinkunst. Voor een muzikale ode aan de allerzwoelste Duitse Diva ooit verrassen ze ongetwijfeld iedereen met hun Duitse, Franse en Engelse nummers uit o.a. Dietrichs films en Las Vegasshows. Chansonniers Max Douw en Marcel de Graaf zorgen samen met Coba met haar mooie benen en warme stemgeluid voor een heerlijk avondje ondergedompeld worden in voorbije filmtijden vol smachtend verlangen, veelzeggende blikken, schalkse lachjes en hete kussen.

– Dietrich Look-aLike Contest
Altijd al in de huid willen kruipen van filmster Marlene Dietrich? En playbacken lukt je ook? Of je nu tien of honderd bent, lesbi, gay, transgender, bi of hetero: meld je gratis aan voor de Dietrich Look-a-Like Contest! Je kunt er zomaar 150, 100 of 50 euro mee winnen!

Voor een spetterende afsluiting van de Drie Dolle Dietrich Dagen zoeken we zoveel mogelijk deelnemers die zich op 7 mei transformeren tot een van Dietrichs filmpersonages.

Of Dietrich nu mannen verleidde in haar schitterende en sexy creaties, uitdagend en stoer rondliep in smoking of uniform terwijl ze dames kuste; of vechtend over de saloonvloer rolde in een western; Dietrich bleef ten alle tijde een brok sensualiteit en perfectie. Maar enthousiasme en originaliteit bij de deelnemers wordt ook zeker op prijs gesteld door onze deskundige jury o.l.v. Dutch Diana Ross! Het muzikaal intermezzo wordt verzorgd door Haags homomannenkoor Vox Rosa. COC Haaglanden en Landelijk Netwerk Bisexualiteit zijn aanwezig met een infostand. En Coba Lichtekooi der Zangkunst praat en zingt de middag aan elkaar. Opgeven kan tot 23 april via: looklikedietrich@gmail.com

Na ontvangst van je persoonsgegevens met foto ontvang je meer info over deze middag.

– Data en aanvangstijden

 

vrijdag 5 mei  20.15 – 22.00 uur

Feestelijke Opening van de Drie Dolle Dietrich Dagen met een lezing, muziek, film, bekendmaking van de winnaar van de schilderwedstrijd en opening van de tentoonstelling van de ingezonden werken. Zou Marlene zelf ook komen? Vol spanning wachten we af.

gratis entree, reserveren verplicht: info@regentenkamer.nl

zaterdag 6 mei  20.15 – 22.00 uur

‘Coba liebt Marlene’

Muziekprogramma met Coba lichtekooi der Zangkunst, Max Douw, Marcel de Graaf, Rik Fennis, Rob Sprinkhuizen en Evert Willemstijn.

entree: 12.50

reserveren: info@regentenkamer.nl

zondag 7 mei 15.30 – 18.00 uur

Dietrich Look-aLike Contest

M.m.v. Dutch Diana Ross, Vox Rosa, Coba en Cobats, COC Haaglanden en LNBi.

entree: 12.50

reserveren: info@regentenkamer.nl

 

 – Evenementsfoto’s in de bijlage van de mail:

foto 1: Marlene Dietrich als ‘Lola Lola’ in ‘Der Blaue Engel’ uit 1930

foto 2: Coba lichtekooi der Zangkunst in ‘Coba liebt Marlene’

foto 3 juryvoorzitter Dutch Diana Ross

zie ook: www.regentenkamer.nl en de Facebookpagina van ‘Drie Dolle Dietrich Dagen’.

________________________________________________________________________________