In Memoriam George Dankmeijer

In Memoriam George Dankmeijer

Hedenmorgen kwam het bericht tot mij dat George Dankmeijer is overleden. Dat doet mij intens veel verdriet.  We hebben veel lief en leed met elkaar gedeeld.

George is al meer dan 20 jaar betrokken bij de Regentenkamer en ook verbonden aan onze familie Pieter Kolle. Beide enorme liefhebbers van muziek.

Samen met Oma Poppy heeft hij jarenlang de Hawaiian muziek gepromoot en concerten voor ons geregeld op de zondagmiddag in de Regentenkamer.
Zij werden door ons natuurlijk voorzien van heerlijke hapjes van Oma Poppy, zoals wij Indische mensen dat doen.  Het waren geweldige leuke middagen. De Regentenkamer heeft veel aan George te danken, niet alleen qua muziek maar ook met zijn inspiratie.  George was een verbindende schakel tussen mens en muziek.
Thea van Loon, oprichter Regentenkamer

Thea’s blog – oktober 2017

Lieve vrienden van de Regentenkamer!
Het is alweer lang geleden dat ik, Thea van Loon, een Vriendenbrief heb verstuurd !
Er is ook zoveel gedaan en gebeurd in de Regentenkamer.
Van onze kant, vinden wij het heerlijk om de Regentenkamer steeds verder op te knappen en aan te passen om het u zo veel mogelijk naar uw zin te maken, zodat u zich welkom voelt. Wij begroeten u met vriendschap.De Regentenkamer bestaat ondertussen al 27 jaar!
Met onze groep vrijwilligers werken we hard om toch aan ons publiek een mooi programma voor te schotelen. Het is bij ons nooit kaal of ongemakkelijk. Ons aanbod bestaat uit een leuke variatie van concerten, cabaret, kunst aan de muur en er is altijd wat bij wat u speciaal aan zal spreken.Elke twee weken sturen wij een nieuwsbrief, met het gevarieerde aanbod wat u bij ons kunt komen horen en beluisteren. Voor mij is in deze drukke periode van het professionaliseren en renoveren het echte contact met het publiek een beetje verloren gegaan. Dat ligt aan mij.

Ondertussen hebben we nu een prachtig podium, geweldige geluidsinstallatie etc… Dankzij onze pianostemmer Arpat is er een mooie vleugel aangeschaft. Daar heeft de Regentenkamer mede dankzij uw giften een groot deel al ingelost. Er staat nog 2.000 euro open. Onverwachts maar dankzij Frans mogen wij de geweldige geluidsinstallatie overnemen. De lichten aan de voorgevel waren ingedut en onze lichtkunstenaar Jozef van der Horst heeft alles weer aangepast en tot leven gewekt. Dank daarvoor. Dus u merkt het al, niet alles gaat over rozen.

Een venue vraagt op vele wijze haar aandacht. Er moet onderhoud worden gepleegd en dingen moeten worden aangeschaft. Dat kost natuurlijk wel wat. Helaas beginnen we dit jaar in september met een aardige achterstand op financieel gebied. Dit wordt geen bedelbrief maar ik maak u er graag op attent dat elke gift welkom is!

We draaien al die jaren louter met vrijwilligers die gelukkig net zo van de Regentenkamer houden als u en ik. De Regentenkamer is afhankelijk van uw bezoek en goede giften. Zonder dit kan de Regentenkamer niet voortbestaan. Onze vrijwilligers zetten alles op alles om het u aangenaam te maken en programmeren een keur van prachtige concerten als eerste in de rij. Laat deze niet aan uw neus voorbijgaan. Het werkt ook wederzijds stimulerend voor de 30 man vrijwilligers als er respons is en voor u! Dus zet ons in uw agenda.

Kom en geniet. Kom borrelen op donderdag neem vrienden mee; tussen 6 en 8 lekker eten en muziek luisteren. Of kom op de woensdagavonden, dan is er vrij entree en een open podium waar een keur van muzikanten hun beste kunnen ten toon spreiden! Kom en geniet met ons mee in dit pareltje van Den Haag.
Thea van Loon en haar vrijwilligers heten u welkom.

Thea
Denise Jannah
Indische Maaltijd
Zaal

Opening Seizoen Regentenkamer

100 Jaar Mondriaan laten we niet zomaar aan ons voorbij gaan, sterker nog, hij was overal aanwezig bij de kick off van het nieuwe seizoen. En zoals de Regentenkamer betaamt, doen we dat uitgebreid met serieuze knipoog. Dus hier zie je niet alleen de herkenbare patronen van Mondriaan zijn werken, maar ook mooie uitstapjes naar de Mondriaanschool, en natuurlijk voorzien van jazz.

Verschillende kunstenaars hebben acte de préséance geven, met unieke schilderijen, kleding, paspoppen en al wat riekt naar Mondriaan zijn bevlogen levensstijl. Een levensstijl van een gepassioneerde liefhebber van jazz, modern klassiek en dans. Een nog grotere fan van de Ragtime, waar hij zeker heerlijk op heeft gedanst. En dat niet alleen, hij vond de dunne muzikale lijn tussen jazz en modern klassiek fascinerend. Dat liet hij blijken toen hij in 1920 één van zijn schilderijen de titel ‘Foxtrot’ gaf. Zijn manier om iedereen te laten weten, hoezeer hij onder de indruk was als Josephine Baker de Charleston danste. Zijn inspiratiebron voor dit wereldberoemde meesterwerk. Nu in het jaar 2017 zetten we zijn voorliefde van jazz in al zijn nuances voort.
Zo was het gisteren met de kick off een indrukwekkend schouwspel van weleer. Kunstenaars die over hun werk vertelde en verrast werden met het indrukwekkende preview optreden van ‘De Dansende Madonna’. Een voorstelling die gaat over het ‘roaring’ leven van Mondriaan zelf, zijn geliefdes en zijn ongelimiteerde hang voor het genieten van het leven vertaald in zijn kunst.

Foto’s opening 6 september:  https://myalbum.com/album/4kEIPn6eWvSi

De verschillende kunstwerken zijn tot en met ZONDAG nog te bewonderen in de Regentenkamer.

Wij danken alle kunstenaars voor hun bijdrage en het tentoonstellen van hun bijzondere werken.
Lichel van den Ende, Nathalie Mannaerts, Ella van Schaik, Ingrid van Polen, Micky Bish, Anri Anriev, Irene de Jong, en Pat Andrea, Marcello’s Art Factory en Maud Zwalf, Veronique Uijttenboogaart-Jullian