De Regentenkamer is een podium voor muziek, kunst en cultuur in één.

Regentenkamer sinds 1990 de huiskamer van Jazz
De Regentenkamer heeft een lange geschiedenis in de Nederlandse Jazzwereld.

Opgericht in 1990 door Thea van Loon is het al jaren een favoriet podium voor grootheden als Rita Reys, Rachel Gould, Ronald Douglas, Rob van Kreeveld, Ack van Rooyen, Ferdinand Povel, Michael Varekamp en vele anderen.  De Regentenkamer is altijd vernieuwend en een geweldig ‘thuis’ voor jonge en gevestigde artiesten.

Niet voor niets wordt de Regentenkamer ook wel de ‘Haagsche School’ voor de Nederlandse Jazzwereld genoemd en fungeert het podium als een katalysator voor carrières van jonge musici. Ooit begonnen in het Hofje van Nieuwkoop in Den Haag, met een wekelijkse jamsessie o.l.v Frans Elsen. De Regentenkamer fungeerde als een vrije jazzpodium in Nederland en heeft vele jonge jazzmusici de mogelijkheid geboden om zichzelf te ontwikkelen. De ‘Haagse School’ waar de Regentenkamer het podium (en praktijklokaal) was van Frans van Elsen leeft tot op de dag van vandaag nog steeds voort.

De Regentenkamer heeft al bijna 30 jaar een bijzondere plek in het Haagse culturele leven. Een ontmoetingsplek voor jong en oud, muzikanten, kunstenaars en publiek.

De openheid en gastvrijheid van Thea van Loon is alom in Den Haag bekend. Kleinschalig, ruimdenkend maar vooral inspirerend. Een praktijklokaal voor aanstormend talent, een geweldige locatie voor bekende artiesten en een warme plek om elkaar te ontmoeten.

Muziek, kunst en theater:

Boeking van concerten, exposities en theatervoorstellingen worden behandeld door onze programmeurs – bereikbaar via email