Op 26 april 1990 werd door Thea van Loon en Richard Kolle de Stichting Regentenkamer Hofje van Nieuwkoop opgericht. Het doel was de prachtige Regentenkamer van het Hofje toegankelijk te maken voor een groter publiek d.m.v. het houden van diverse soorten uitvoeringen.

Foto’s & video’s uit het archief
We zijn de foto’s aan het uitzoeken. De oude foto’s zijn gescand en een selectie wordt gedeeld via online foto-albums. Het eerste album van de jaren 1990 – 1995 uit het hofje van Nieuwkoop staat nu online en kunt u via deze link bekijken. De volgende jaren delen we binnenkort.

Op onze Youtube pagina is een aantal stukjes uit concerten uit het laatste jaar (2018) van de Regentenkamer in de kerk te zien. Bekijk ze hier.
Maar er staan nog veel meer concertopnames van bezoekers op youtube.

Op Facebook plaatsen we leuke opnames die we tegenkomen. Het meeste is vanaf 2010 omdat toen de smartphone met camera gemeen goed werd. Het zijn vaak opnames door publiek gemaakt en de kwaliteit is wisselend, maar de sfeer is altijd goed en het geeft weer hoeveel geweldige concerten er zijn geweest van geweldige musici. Bezoek de Facebook pagina voor meer.

Bijna alle concerten sinds 2012 zijn door onze huisfotograaf Koen van Venetië vastgelegd. Deze foto’s treft u op deze pagina aan.

Hofje van Nieuwkoop – website