29 april tot 30 juni 2018

Opening zondag 29 april om 15.00 uur:

Paul van Vliet zal met begeleiding van Hans Steijger het lied ‘De zee, de zee zegt dat hij zo moe is’ zingen.
Hans Steijger en Frans de Leef zullen een aantal liedjes ten gehore brengen.
Gerrit Venema zal enkele gedichten voordragen.
Het Smartlappenkoor de ‘Smarties’ zingt olv Hans Steijger een vrolijk repertoire over Den Haag en Scheveningen.

Deelnemende kunstenaars:

Maut Zwalf: m.c.zwalf@hotmail.nl
Als autodidact volgt Maut nu al 7 jaar schilderlessen bij Els Thijsse. Eerder heeft hij al een cursus grafische technieken gedaan bij Jan Pol. Bij voorkeur werkt Maut met acryl. Afwisseling in zijn werk is belangrijk. De zee, wolken, lucht, het strand en de duinen zijn onuitputtelijke thema’s, die inspirerend werken. Zijn schilderijen laten realistische composities zien in combinatie met absurde elementen.

Ingrid Stassen: www.ingridstassen.nl
Gedurende ruim 20 jaar heeft Ingrid vele specialistische en managementfuncties vervuld op het gebied van Human Resources Management bij diverse bedrijven. Dit is mede bepalend geweest voor de positieve wijze waarop zij in het leven staat en ook voor haar manier van kijken naar en verbinden met haar inspiratiebronnen: mensen, de natuur en de wereld om Ingrid heen.

Jacintha van Beveren: www.castora.nl
fotograaf, kunstenaar en socioloog maakt zowel foto’s, als zgn. Jutvogels.
Jutvogels worden gemaakt door de zee en spoelen dagelijks aan op stranden overal ter wereld, verborgen tussen visnetten, touw, schelpen, zeedieren en wrakhout. De zee maakt van al dit materiaal een prachtige kluwen, die Jacintha op het strand vindt en mee naar haar atelier neemt en het daar tot kunst verwerkt.

Els Carlier: www.google.com/site/elscarlierschilderijen
Het werk van Els is veelzijdig en vaak veelkleurig , met paletmes op doek in de vrije natuur of aan een gevulde eettafel. Maar voor deze tentoonstelling richt zij zich net als in een eerdere expositie in de Oude kerk van Scheveningen op de foto’s en verhalen van haar moeder ; over hun familie bezoekjes aan het luxe bad. Hoe keken zij er naar en hoe werd er naar hen gekeken….?

Marianne den Otter: www.mariannedenotter.nl
Woonachtig in Scheveningen wordt Marianne geïnspireerd door de zee en de duinen.

Anneloes Groot: www.anneloesgroot.nl
Op Scheveningen schilderen aan de haven, op het strand, bij het bad en in de duinen. De ambachten en de klederdracht zijn onder meer thema’s die terug keren.

Tessa Maagdenberg: www. http://tessamaagdenberg.nl
Haar leven lang wijdt Tessa zich al aan de creatieve kunsten. Met haar gezin woonde zij jarenlang in verschillende landen in het Midden-Oosten en Azië. Daar liet zij zich inspireren en scholen door lokale kunstenaars. Terug in Nederland legde zij zich volledig toe op haar passie, volgde een kunstvakopleiding en opende haar atelier in Scheveningen.

Flory Hofland-Lieffering: https://www.facebook.com/people/Flory-Hofland/100006830118149
De schilderijen zijn soms abstract maar laten altijd iets van de werkelijkheid zien. De natuur is een bron van inspiratie met name de plek waar zij woont en werkt, aan zee, met het strand en de duinen. Ze maakt, in opdracht, ook portretten; maar schildert het liefst zonder enige vorm van druk, naar eigen gevoel en de emotie van het moment.

Micky Bish: https://www.facebook.com/micky.bish1
Haags ondernemer Micky Bish heeft van haar passie haar werk gemaakt: fotograaf en filmer. Scheveningen staat daarin centraal, de plaats aan zee die haar eindeloos boeit. Ook in haar vrije werk zoekt ze de badplaats, haven, strand en duinen veel op.

Foto-overzicht van de tentoonstelling: https://myalbum.com/album/gxj9i38gP4OQ