1 februari 2018 t/m 15 april 2018

CLOSE-UP SCHEVENINGEN
Kijken door de lens van Micky Bish.

Haags ondernemer Micky Bish heeft van haar passie haar werk gemaakt: fotograaf en filmer. Scheveningen staat daarin centraal, de plaats aan zee die haar eindeloos boeit. Ook in haar vrije werk zoekt ze de badplaats, haven, strand en duinen veel op markante kijk op Scheveningen en film: bekijk Scheveningen eens anders.
Vanaf haar twaalfde jaar is Micky Bish in de weer met camera’s. Ze noemt zich mediamaker en is gespecialiseerd in het vastleggen van bijzondere momenten in het leven van mensen en bedrijven. In het dagelijks leven leidt zij inmiddels twee bedrijven voor fotografie en film: kiekjedag.nl en filmuwbedrijf.nl. Kiek je dag maakt foto’s van particulieren en geeft ook workshops en privélessen. Film uw bedrijf maakt bedrijfsfoto’s en bedrijfsfilms.
Sinds Micky in haar jeugd enkele jaren naast de Scheveningse vuurtoren heeft gewoond is Scheveningen haar blijven boeien. De badplaats is voor haar zowel natuur en rust als zee met haven, pier en eindeloze luchten. En met alle flora en fauna die bij Scheveningen hoort. Ook bij haar thuis in het Statenkwartier is Scheveningen overal in foto’s aanwezig en staat er helmgras naast haar voordeur. En haar kantoor voor portretfotografie is, natuurlijk, op het Zuiderstrand. Op de facebookpagina Wat is het fijn om Scheveninger te zijn plaatst Micky elke dag een nieuwe foto van Scheveningen.
Scheveningen is voor haar de ideale plek om mensen te filmen of fotograferen omdat strand en duinen mensen een gevoel van vrijheid geven. Die energie laat mensen op hun mooist zien. Kijk op naar de mensen en dieren op het strand, zeemeeuwen in de lucht en bloeiende planten in de kale duinen. Niet alleen haar focus op markante details is bijzonder maar ook haar gebruik van eigentijdse afdrukmaterialen, zoals geborsteld of wit gemoffeld aluminium en plexiglas, geven de afbeeldingen extra kracht.