3 september t/m 30 december 2015

Danielle Henger van Rijssen(1971)

Danielle werkt als beeldend kusntenaar naast activiteiten als tentoonstellingsmaker, beeldredactuer en docent. Zij laat zich regelmatig inspireren door Jazz. Zo deed zij o.a. de vormgeveing van Pure Jazz en stond zij dit jaar voor het eerst op North Sea Jazz.

‘Ik schilder omdat ik wil vertalen, mijn innerlijk archief op het doek.

Mijn werk kun je zien als sporen van herinneringen. Niet alleen visueel maar ook van gegevens die op het eerste gezicht geen tastbare vorm hebben.’

Figures & Thoughts

Michael Varekamp & Danielle Henger van Rijssen
Expostie Regentenkamer 3 september t/m 30 december 2015

Michael Varekamp en Danielle Henger van Rijssen leerde elkaar kennen als musicus en beeldend kunstenaar in de Regentenkamer. Vanaf de eerste kennismaking was er direct een klik en besloten de twee ook samen het podium te beklimmen. Live Jazz & Live Paint was het uigangspunt voor een reeks sessies waarbij al schilderend live werd geimproviseerd en andersom. Inmiddels is het duo verder gegaan onder de naam JazzArt en maakte Danielle haar debuut op de laatste editie van het North Sea Jazz Festival. Het is de eerste keer dat Varekamp en van Rijssen samen hun werk als beeldend kunstenaar in een expositie ten toon stellen.

bijlage 1. jpg