Lieve Vrijwilligers,

Het is alweer december en voor ons vrijwilligers de laatste kerstborrel in deze kerk.

We hebben er heel wat aan verbouwd en opgeknapt! Jammer dat het pand volgend jaar wordt afgebroken en dat er woningen voor in de plaats komen. We zullen er fijne herinneringen aan overhouden! Wat hebben we vooral het eerste jaar keihard gewerkt om muren te slopen en vloeren schoon te schrapen. Het was echt hard werken maar ook een vrolijke boel als er weer iets af was. We zijn wel 8 jaar ouder straks als we weer gaan opbouwen en hebben natuurlijk minder energie en zijn niet meer zo kwiek als voorheen.Ik hoop een pandje te vinden waar we minder aan hoeven te doen.

In het nieuwe jaar proberen we iets vervangends te vinden. Het zal er ook weer fijn uit gaan zien daar ben ik niet bang voor. Jammer genoeg zijn niet alle vrijwilligers vanavond hier aanwezig. Dat lukt gewoon nooit. We zijn 40 man sterk en er zijn ook andere verplichtingen. Ik wil iedereen bedanken voor jullie inzet en energie om de tent draaiende te houden en ook samen willen werken en daardoor zorgen voor de prettige sfeer die hier heerst. Er zijn vrijwilligers bijgekomen en weggegaan. Zo gaat dat.

Ik wil de nieuwelingen hartelijk welkom heten. Het zal een jaar worden waarin wij hard moeten werken om straks alle bezoekers mee te krijgen naar de nieuwe locatie. Gelukkig heb ik een groep fijne mensen op kantoor en bij de kassa om mij heen, die zorgen dat het één en ander soepel verloopt.We gaan er vol voor. Naast  Eric, Paul en Monica die al langer meewerken en de fijne kneepjes onder de knie hebben, werken nu Germaine, Iréne, Diana, Marianne, Maut, Pierre, Conny en Thijs. Veel hè?

Frits heeft ook eindelijk een collega voor de techniek gevonden, een jonge medewerker Nick. Ook wil ik Ben bedanken. Hij zorgt al jaren voor mooie concertjes als we het even niet weten. Het zijn echt pareltjes!!

Bij de bar zijn er dit jaar ook nieuwe loten  bijgekomen. Dat zijn Yvie, Jackie en Carla. Fijn dat jullie ons komen helpen en versterken.
Het valt niet mee om elke week weer als vrijwilliger te komen helpen. Vooral de vrijwilligers achter de bar en kassa moeten toch ook een vriendelijke en vrolijke sfeer uitstralen.

Laten we niet vergeten dat we allemaal vrijwilligers zijn en het niet altijd een vrolijke boel kan zijn. Iedereen maakt wel een mindere periode in zijn leven mee en dan kan het helpen om je zinnen te verzetten en hier in de Regentenkamer je bijdrage te leveren. Het wordt dankbaar aanvaard.

Dan wil ik afscheid nemen van een aantal trouwe vrijwilligers die hebben aan gegeven om te stoppen. De onzekere periode die er aankomt is toch ook een factor die daarin meespeelt. Na Peter nemen nu Ineke, Leontien, Justine en Irina afscheid.

Ik wil jullie hartelijk danken voor jullie energie en inzet in de afgelopen periode en hoop dat jullie de Regentenkamer niet vergeten en nog eens naar een concertje komen luisteren!

Wij zullen het volgend jaar ons vol inzetten om met zijn allen te bouwen aan de toekomst van de Regentenkamer.

Ga niet meteen na deze toespraak naar huis want zo meteen gaan we luisteren naar de Basily Boys. Zij hebben ons trouw gevolgd naar alle locaties waar wij hebben gezeten. Het is zeker dat zij in het voorjaar nog een keer hier in de kerk komen spelen.

Geniet ervan.

Wees lief voor elkaar en op naar het nieuwe jaar.

 

 

Category:
Thea's Blog