Lieve vrienden en ambassadeurs van de Regentenkamer,

Deze zomer aansluitend op de corona stop, zullen we niet snel vergeten! Vanaf maart zijn alle concerten afgelast, en tot nu toe gebeurt er ook niet veel. We zien overal dat de toeloop naar de optredens met de corona maatregelen ernstig tegenvalt, en zijn blij dat we even rustig hebben afgewacht.

Maar op 11 september barst het bij ons weer los met een spetterend concert van Ben Schröder’s Vintage Jazz Sextet. Hopelijk mogen we jullie daar weer ontvangen!

Het Koorenhuis heeft alles gedaan om veilig, op 1.5 meter van elkaar, van de concerten te kunnen genieten. We hebben jullie als bezoeker broodnodig, vooral voor de muzikanten die het de afgelopen maanden erg zwaar hebben gehad zonder optredens. Ik reken op jullie komst en reserveer vooral op tijd via de online ticket service of per mail. Aan de deur kunnen geen kaarten meer verkocht worden (na reserveren kan je ze wel ophalen). Ik kijk er naar uit jullie een warm welkom te heten, maar zonder geknuffel en gezoen…..

De concerten dit najaar

Mede door de corona crisis zijn er veranderingen ontstaan – we hebben tot december nog een klein bedrag in de subsidie pot die we vooral aan de muzikanten laten toekomen. Er komen dit jaar nog vier concerten in het Koorenhuis, steeds op vrijdag:

Er kunnen per concert maximaal 50 kaarten verkocht worden. Volgens de nieuwe regels moet er vooraf gereserveerd worden via mail, telefoon of online via de ticket service. Reserveer svp op tijd, dat is fijn voor onze planning en zorgt dat u niet voor niets komt. 

De toekomst van de Regentenkamer.

Dit najaar bestaat de Regentenkamer 30 jaar, en dat wordt tijdens de bovenstaande concerten gevierd. En we zijn hard bezig met de toekomst. Door de corona crisis is dat een stuk moeilijker geworden, en we weten nog niet of we volgend jaar snel verder kunnen. We hebben weer een goedkopere ruimte nodig want zonder subsidie is het Koorenhuis jammer genoeg te hoog gegrepen.

Dan, lieve mensen, heb ik in deze corona tijd besloten om aan het vervolg niet meer mee te doen met opstarten en zoeken. Ik heb deze afgelopen 30 jaar met plezier en doorzetten een mooie periode achter de rug die ik op 9 november zal afsluiten. Ik word dan 80 en zal dan het voorzitterschap van het bestuur doorgeven aan Ben van den Dungen die veel visie heeft en mogelijkheden ziet om de Regentenkamer te laten voortbestaan in een nieuwe vorm.

Hij richt daarnaast, samen met o.a. Michael Varekamp, Eef van Breen en Ellister van der Molen een nieuwe belangenvereniging voor Haagse makers op. En we gaan samenwerken om de Haagse musici nog verder onder de aandacht te krijgen, dit met naast concerten ook podcasts. U hoort daar binnenkort veel meer van.

Ik sta hier volledig achter en hoop dat jullie ons blijven steunen door naar de concerten te komen. Ik kijk er erg naar uit jullie in september weer te zien.

Hartelijke groet,
Thea van Loon 

Category:
NIEUWS, Thea's Blog