LIEVE VRIENDEN VAN THEA’S BLOG,

Dit is het moment om even bij te praten over hoe wij er op dit moment voor staan.
Sinds het bekend is geworden dat de Regentenkamer, het initiatief van Thea van Loon (en haar toenmalige derde echtgenoot Richard Kolle) dat 28 jaar geleden het levenslicht zag, moet verkassen hebben wij veel meelevende en meedenkende bezoekers mogen ontvangen.

Het eerste pand dat mij werd aangeboden toen het bekend werd dat ik weer terugkwam in Den Haag was het mooie pand van het Hofje van Nieuwkoop bij het Westeinde ziekenhuis om de hoek. Toentertijd had ik naam gemaakt als modeontwerpster.
Op deze schitterende locatie is de liefde voor kunst en muziek en om dit samen te brengen in één ruimte begonnen. Het idee was om dit voor een breder publiek laagdrempelig en meer van deze tijd te maken.
Jazz, klassiek, gipsy en wereldmuziek, maar ook kunst en veel mooie kunstprojecten. Het waren stuk voor stuk geweldige initiatieven waarvan het de bedoeling is dat wij die nog gaan digitaliseren.

Meer dan een kwart eeuw geleden waren wij zo’n beetje naast het Haags Jazzfestival het enige instituut in Den Haag waar jazz op een hoogwaardige manier vertolkt kon worden!
Jong talent kon zich ontwikkelen. Hoe mooi is dat de studenten van toen, zoals Juraj Stanik, Fay Claassen, Peter Beets, Ben van den Dungen, Ben Schröder en nog veel meer Haagse talenten een grote naam zijn geworden.
Het waren mooie tijden met het hele Haagse jazztalent in wording o.l.v Frans Elsen. Elke week kwamen zij in de Regentenkamer luisteren, meespelen en elkaar naast de studie aan het Haags Conservatorium besprenkelen met hun talent!
Ik ben van ze gaan houden; dat onstuimige jonge jongensgedoe en ik, streng op de achtergrond.

Onze Haagse maar ook Nederlandse jazzmuzikanten noemen de Regentenkamer een instituut dat niet verloren mag gaan.
Ik wil wel graag verder gaan, inmiddels van Tante Thea nu doorgegroeid naar oma van de Regentenkamer.
De jongens zijn echt lief voor mij en willen dit instituut niet kwijt.
Er zijn in Den Haag niet veel broedplaatsen meer over.
Wij, Thea van Loon en een grote groep vrijwilligers hebben goed nagedacht en besloten door te vechten om een mooi pand te veroveren.

De Stadspartij, de enige politieke partij tot nu toe, is zich sterk aan het maken om de Regentenkamer te helpen en een nieuw onderkomen te bezorgen.
Ik stuur bruikbare tips naar Peter Bos, de rechterhand van Joris Wijsmuller en hoop met hem de gouden tip te vinden.
Dezer dagen ga ik ook over een financiële bijdrage met de Gemeente praten.

Doordat bekend is geworden dat de Regentenkamer de huidige locatie moet verlaten is er een negatief beeld ontstaan. Sommige bezoekers komen minder snel omdat men denkt dat de Regentenkamer helemaal verdwijnt. Men wil vrolijkheid. Nou, dat is er hoor. We lopen niet verdrietig rond. We zijn blij met het medeleven en hebben nog veel knallende concerten op stapel staan. De muzikanten zetten zich vol enthousiasme in om met elkaar te musiceren. Kom dus nog snel luisteren en de heerlijke sfeer proeven van dit vierde pand op rij, dat wij omgetoverd hebben tot een warme, vriendelijke locatie.

De Regentenkamer heeft nu uw fysieke aanwezigheid nodig.
Het moet wel druk blijven.
Wij moeten geld inzamelen om straks de verbouwing te bekostigen en om door te kunnen gaan.
Wij werken alleen met enthousiaste vrijwilligers, zonder subsidie (is bijna niet te doen), maar kom en geniet samen met ons nog even van dit unieke pand.
Ik heb jullie nodig om door te kunnen gaan en ik sta in de startblokken.
Heerlijk toch een nieuw project en dat op mijn leeftijd!
Ik krijg er energie van.

Liefs, Thea van Loon

Category:
Thea's Blog