Maandag 9 november wordt Thea van Loon 80 jaar en neemt zij ook, nà 30 jaar, afscheid van de Regentenkamer. 

Zonder noemenswaardige subsidie en met vrijwillige steun is de Regentenkamer in 30 jaar tijd gegroeid tot een onafhankelijk podium voor jazz- en wereldmuziek, literatuur en kunst. Thea heeft hier een groot aandeel in gehad door steeds opnieuw te beginnen en letterlijk steen voor steen weer op te bouwen, maar ook met de steun en inzet van de alle vrijwilligers en de financiële steun van de ambassadeurs van de Regentenkamer.

In 1990 werd gestart met Richard Kolle in het Haagse Hofje van Nieuwkoop, waar Thea groepstentoonstellingen organiseerde, kunst gecombineerd met mode. 
Daarna werd de jazz voortgezet in een kelder aan de Laan van Meerdervoort en later op de Lange Beestenmarkt en in de voormalige kerk aan de Noord-West Buitensingel, waar ook haar zoon Casper Linn mee heeft geholpen aan de nodige verbouwingen. Thea heeft hier eigenhandig een, in haar ogen, niet dragende muur steen voor steen afgebeiteld, om de ruimte voor het publiek te vergroten.

Landelijk heeft Thea de Regentenkamer op de kaart gezet met de beroemde expositie ‘De 25 tronen van Beatrix’. Deze expositie is door Thea bedacht met hulp van Hans Dijkstal, de toenmalige vicevoorzitter van de Regentenkamer. Daarnaast bedacht zij de tentoonstellingen ´200 jaar Peter de Grote´, een manifestatie door de stad; ´Hennep´ in het toen fonkelnieuwe stadhuis en het Gemeentemuseum. Als laatste was er ook de grote wandeling door Den Haag, met gedichten en muziek op pad naar ons toenmalige nieuwe pand in de kerk met ´Huilen in Den Haag´. We hebben er nog een mooie film van.

Na 30 jaar inzet voor de Regentenkamer willen we Thea’s afscheid niet ongemerkt voorbij laten gaan. 

Een grote wens van Thea is een elektrische fiets. Het zou prachtig zijn als we met z’n allen een mooi bedrag hiervoor bij elkaar kunnen krijgen en het cadeau tijdens het concert van 18 december aan Thea kunnen overhandigen!

Als u het leuk vindt hieraan bij te dragen kunt u uw bedrag overmaken op: 
rekeningnummer NL60 INGB 0006854609
t.n.v. De Regentenkamer o.v.v. Thea 80 jaar!

Uiteraard wordt een wenskaart aan haar ook op prijs gesteld!

Thea van Loon
Griendsestraat 1
2583 VK Den Haag

Directie en bestuur Regentenkamer
Podium en broedplaats voor muziek, kunst en cultuur

Category:
NIEUWS