Lieve Regentenkamervrienden,

Het is nu half mei en jullie hebben ons laatste programmaboekje niet ontvangen, voor april, mei en juni, de eerste drie maanden dat de wereld op slot ging.  Het is hoop ik niet het laatste boekje wat we gemaakt hebben. We konden ze nergens neerleggen want alles was sinds 13 maart op slot. Ik heb er nu 2500 in mijn poppenhuisje staan, en hoop dat jullie ze van mij gaan kopen voor € 2,50 of € 5,- (als ik ze moet opsturen).  
Zie het als een collectors item – het programma dat niet door ging. Het is zeker een bijzonderboekje – het coronaboekje, de wereld op slot, maar vooral de cultuur naar god !

We zijn dit jaar 30 jaar bezig met kunst en cultuur en niet gedacht zo met heel de sector te sluiten op slot! Denk toch aan al die muzikanten van af dag 1 dertig tot veertig voorstellingen weg. Weg opbouw, weg inkomsten, het is toch tenhemelschreiend dat dit deel van onze samenleving helemaal ten onder gaat. Ik ben er echt kapot van, al die kleine theatertjes, alle fijne hartverwarmende dingen verdwijnen!  

Ik weet ook niet of wij straks weer in het Koorenhuis terecht kunnen. De zaalhuur is dan te hoog voor ons, en het is ook niet zeker of het allemaal mogelijk is. We hebben van het koorenhuis nog niet gehoord of men aan het verbouwen is voor 1,5 meter. Donderdag is daar de opname van Ack van Rooijen en ik hoop daarna te horen hoe wij concerten kunnen opnemen, hoeveel de kosten daaraan verbonden zijn. Het is onze bedoeling om bepaalde concerten die niet door zijn gegaan te gaan opnemen, dus lieve mensen hou het in de gaten. 

Al de vrijwilligers van de Regentenkamer zijn nog in goede gezondheid  en ik heb van de vrienden en muzikanten geen alarmerende berichten ontvangen. Volgens mij komen we er goed door, maar elkaar zien is nog niet zo zeker. Ik kijk het aan met pijn in mijn hart, hoe gaat het worden ook voor ons? Laten we hopen elkaar nog in het echt te mogen begroeten en samen te kunnen luisteren naar de heerlijke muziek die verwarmd en verjongd!

In de tussentijd heb ik niet stil gezeten en ben al drie weken aan het knippen en stikken van mondkapjes, maar helaas krijg ik er maar 8 tot 10 per dag af dus vrienden van de regentenkamer voor € 7,50 kan je bij mij bestellen en afspreken om ze op te halen het programmaboekje heb ik er bij liggen. Ik kan niet iedereen helpen.  Ze zijn twee laagjes dik meestal helemaal katoen, maar kan niet te veel per dag maken  maar het is een mogelijkheid elkaar even te zien.  Bewaar het boekje zorgvuldig, lijst het in, over een aantal jaar hebben we alleen de herinneringen aan deze periode hopen we.

Lieve groet, vanuit Scheveningen

Thea van loon, nog steeds bevangen door het Regentenkamer virus!

Category:
NIEUWS, Thea's Blog