Vanaf 2019 programmeren wij onze voorstellingen In het Koorenhuis en hebben we (tijdelijk) geen expositieruimte.
Hieronder ziet u een overzicht van voorgaande tentoonstellingen.

Hetty van Baal: Realisme met een twist

Hetty van Baal maakt realistische portretten op grote kleurrijke doeken gecombineerd met grafische afbeeldingen.
Een portret van Koning Willem-Alexander is aangekocht door de ambassadeurs van Bonn, Singapore en Lissabon.

Schilderijententoonstelling Els Thijsse en leerlingen

Els Thijsse geeft schilder- en tekenlessen aan vele enthousiaste cursisten, waarvan er 13 aan deze expositie meedoen. Zij laten een grote variatie zien in diverse stijlen, technieken en thema’s.
De deelnemende cursisten zijn: Yvon van Hilten, Piet Groot, Wies Fischer, Asia Benoit, Marzena Mikolajczyk, Isabelle Hayard, Danielle Rapette, Elisabeth Besson, Nicky Sully, Dorothy Bertels, Jeanette Nadorp -Idema, Klaske Breunesse en Maut Zwalf.

Opening Tentoonstelling op 13 september van 18.00 tot 20.00 uur met muzikale omlijsting door Els Thijsse en haar band Quiet Colours. (zie ook ons Cookin’ Jazz programma)

200 jaar Scheveningen Bad

Opening zondag 29 april om 15.00 uur:

Paul van Vliet zal met begeleiding van Hans Steijger het lied ‘De zee, de zee zegt dat hij zo moe is’ zingen.
Hans Steijger en Frans de Leef zullen een aantal liedjes ten gehore brengen.
Gerrit Venema zal enkele gedichten voordragen.
Het Smartlappenkoor de ‘Smarties’ zingt olv Hans Steijger een vrolijk repertoire over Den Haag en Scheveningen.

Deelnemende kunstenaars:

Maut Zwalf: m.c.zwalf@hotmail.nl
Als autodidact volgt Maut nu al 7 jaar schilderlessen bij Els Thijsse. Eerder heeft hij al een cursus grafische technieken gedaan bij Jan Pol. Bij voorkeur werkt Maut met acryl. Afwisseling in zijn werk is belangrijk. De zee, wolken, lucht, het strand en de duinen zijn onuitputtelijke thema’s, die inspirerend werken. Zijn schilderijen laten realistische composities zien in combinatie met absurde elementen.

Ingrid Stassen: www.ingridstassen.nl
Gedurende ruim 20 jaar heeft Ingrid vele specialistische en managementfuncties vervuld op het gebied van Human Resources Management bij diverse bedrijven. Dit is mede bepalend geweest voor de positieve wijze waarop zij in het leven staat en ook voor haar manier van kijken naar en verbinden met haar inspiratiebronnen: mensen, de natuur en de wereld om Ingrid heen.

Jacintha van Beveren: www.castora.nl
fotograaf, kunstenaar en socioloog maakt zowel foto’s, als zgn. Jutvogels.
Jutvogels worden gemaakt door de zee en spoelen dagelijks aan op stranden overal ter wereld, verborgen tussen visnetten, touw, schelpen, zeedieren en wrakhout. De zee maakt van al dit materiaal een prachtige kluwen, die Jacintha op het strand vindt en mee naar haar atelier neemt en het daar tot kunst verwerkt.

Els Carlier: www.google.com/site/elscarlierschilderijen
Het werk van Els is veelzijdig en vaak veelkleurig , met paletmes op doek in de vrije natuur of aan een gevulde eettafel. Maar voor deze tentoonstelling richt zij zich net als in een eerdere expositie in de Oude kerk van Scheveningen op de foto’s en verhalen van haar moeder ; over hun familie bezoekjes aan het luxe bad. Hoe keken zij er naar en hoe werd er naar hen gekeken….?

Marianne den Otter: www.mariannedenotter.nl
Woonachtig in Scheveningen wordt Marianne geïnspireerd door de zee en de duinen.

Anneloes Groot: www.anneloesgroot.nl
Op Scheveningen schilderen aan de haven, op het strand, bij het bad en in de duinen. De ambachten en de klederdracht zijn onder meer thema’s die terug keren.

Tessa Maagdenberg: www. http://tessamaagdenberg.nl
Haar leven lang wijdt Tessa zich al aan de creatieve kunsten. Met haar gezin woonde zij jarenlang in verschillende landen in het Midden-Oosten en Azië. Daar liet zij zich inspireren en scholen door lokale kunstenaars. Terug in Nederland legde zij zich volledig toe op haar passie, volgde een kunstvakopleiding en opende haar atelier in Scheveningen.

Flory Hofland-Lieffering: https://www.facebook.com/people/Flory-Hofland/100006830118149
De schilderijen zijn soms abstract maar laten altijd iets van de werkelijkheid zien. De natuur is een bron van inspiratie met name de plek waar zij woont en werkt, aan zee, met het strand en de duinen. Ze maakt, in opdracht, ook portretten; maar schildert het liefst zonder enige vorm van druk, naar eigen gevoel en de emotie van het moment.

Micky Bish: https://www.facebook.com/micky.bish1
Haags ondernemer Micky Bish heeft van haar passie haar werk gemaakt: fotograaf en filmer. Scheveningen staat daarin centraal, de plaats aan zee die haar eindeloos boeit. Ook in haar vrije werk zoekt ze de badplaats, haven, strand en duinen veel op.

Foto-overzicht van de tentoonstelling: https://myalbum.com/album/gxj9i38gP4OQ

CLOSE-UP SCHEVENINGEN – MICKY BISH

CLOSE-UP SCHEVENINGEN
Kijken door de lens van Micky Bish.

Haags ondernemer Micky Bish heeft van haar passie haar werk gemaakt: fotograaf en filmer. Scheveningen staat daarin centraal, de plaats aan zee die haar eindeloos boeit. Ook in haar vrije werk zoekt ze de badplaats, haven, strand en duinen veel op markante kijk op Scheveningen en film: bekijk Scheveningen eens anders.
Vanaf haar twaalfde jaar is Micky Bish in de weer met camera’s. Ze noemt zich mediamaker en is gespecialiseerd in het vastleggen van bijzondere momenten in het leven van mensen en bedrijven. In het dagelijks leven leidt zij inmiddels twee bedrijven voor fotografie en film: kiekjedag.nl en filmuwbedrijf.nl. Kiek je dag maakt foto’s van particulieren en geeft ook workshops en privélessen. Film uw bedrijf maakt bedrijfsfoto’s en bedrijfsfilms.
Sinds Micky in haar jeugd enkele jaren naast de Scheveningse vuurtoren heeft gewoond is Scheveningen haar blijven boeien. De badplaats is voor haar zowel natuur en rust als zee met haven, pier en eindeloze luchten. En met alle flora en fauna die bij Scheveningen hoort. Ook bij haar thuis in het Statenkwartier is Scheveningen overal in foto’s aanwezig en staat er helmgras naast haar voordeur. En haar kantoor voor portretfotografie is, natuurlijk, op het Zuiderstrand. Op de facebookpagina Wat is het fijn om Scheveninger te zijn plaatst Micky elke dag een nieuwe foto van Scheveningen.
Scheveningen is voor haar de ideale plek om mensen te filmen of fotograferen omdat strand en duinen mensen een gevoel van vrijheid geven. Die energie laat mensen op hun mooist zien. Kijk op naar de mensen en dieren op het strand, zeemeeuwen in de lucht en bloeiende planten in de kale duinen. Niet alleen haar focus op markante details is bijzonder maar ook haar gebruik van eigentijdse afdrukmaterialen, zoals geborsteld of wit gemoffeld aluminium en plexiglas, geven de afbeeldingen extra kracht.