Thea maakt hippe mondkapjes

Lieve Regentenkamervrienden,

Het is nu half mei en jullie hebben ons laatste programmaboekje niet ontvangen, voor april, mei en juni, de eerste drie maanden dat de wereld op slot ging.  Het is hoop ik niet het laatste boekje wat we gemaakt hebben. We konden ze nergens neerleggen want alles was sinds 13 maart op slot. Ik heb er nu 2500 in mijn poppenhuisje staan, en hoop dat jullie ze van mij gaan kopen voor € 2,50 of € 5,- (als ik ze moet opsturen).  
Zie het als een collectors item – het programma dat niet door ging. Het is zeker een bijzonderboekje – het coronaboekje, de wereld op slot, maar vooral de cultuur naar god !

We zijn dit jaar 30 jaar bezig met kunst en cultuur en niet gedacht zo met heel de sector te sluiten op slot! Denk toch aan al die muzikanten van af dag 1 dertig tot veertig voorstellingen weg. Weg opbouw, weg inkomsten, het is toch tenhemelschreiend dat dit deel van onze samenleving helemaal ten onder gaat. Ik ben er echt kapot van, al die kleine theatertjes, alle fijne hartverwarmende dingen verdwijnen!  

Ik weet ook niet of wij straks weer in het Koorenhuis terecht kunnen. De zaalhuur is dan te hoog voor ons, en het is ook niet zeker of het allemaal mogelijk is. We hebben van het koorenhuis nog niet gehoord of men aan het verbouwen is voor 1,5 meter. Donderdag is daar de opname van Ack van Rooijen en ik hoop daarna te horen hoe wij concerten kunnen opnemen, hoeveel de kosten daaraan verbonden zijn. Het is onze bedoeling om bepaalde concerten die niet door zijn gegaan te gaan opnemen, dus lieve mensen hou het in de gaten. 

Al de vrijwilligers van de Regentenkamer zijn nog in goede gezondheid  en ik heb van de vrienden en muzikanten geen alarmerende berichten ontvangen. Volgens mij komen we er goed door, maar elkaar zien is nog niet zo zeker. Ik kijk het aan met pijn in mijn hart, hoe gaat het worden ook voor ons? Laten we hopen elkaar nog in het echt te mogen begroeten en samen te kunnen luisteren naar de heerlijke muziek die verwarmd en verjongd!

In de tussentijd heb ik niet stil gezeten en ben al drie weken aan het knippen en stikken van mondkapjes, maar helaas krijg ik er maar 8 tot 10 per dag af dus vrienden van de regentenkamer voor € 7,50 kan je bij mij bestellen en afspreken om ze op te halen het programmaboekje heb ik er bij liggen. Ik kan niet iedereen helpen.  Ze zijn twee laagjes dik meestal helemaal katoen, maar kan niet te veel per dag maken  maar het is een mogelijkheid elkaar even te zien.  Bewaar het boekje zorgvuldig, lijst het in, over een aantal jaar hebben we alleen de herinneringen aan deze periode hopen we.

Lieve groet, vanuit Scheveningen

Thea van loon, nog steeds bevangen door het Regentenkamer virus!

Brief van Marianne

Lieve vrienden, vrijwilligers.                                       1e paasdag, 12 april 2020.                                               

Vandaag, precies 1 maand geleden, hebben we ons “laatste” concert gehad.

Het was een mooi concert met een toch wel emotionele lading. Het was voor de aanwezige collega’s en bezoekers een vreemde avond. We wisten, dat de concerten daarna voorlopig niet zouden doorgaan maar hebben gewoon het werk gedaan dat van ons verwacht wordt.

We hadden verwacht dat er veel afzeggingen zouden zijn, maar dat viel mee. Er waren er een aantal, ook voor de Cookin’Jazz.

Renee, Roy en Saskia hadden weer hun best gedaan; veel bezoekers waren zich er wel degelijk van bewust dat dit evenement voorlopig van de baan zou zijn. De mensen wensten ons sterkte en dat willen we ook aan jullie, vrijwilligers, overbrengen. 

We hebben na afloop nog met de muzikanten gesproken en die hielden hun hart vast voor hun werk en speelplezier.

Die avond hadden we nog geen idee ervan hoe lang dit zou gaan duren: april, mei, juni…? Nu weten we dat deze sluiting nog wel een poos zal duren, maar we blijven optimistisch.

Achter de schermen blijven we bezig met (voorlopig) programmeren, denken over subsidies en vooral met de vraag: “Hoe doen we dat met de 1,5 meter afspraken in de toekomst?”

Kortom, allemaal zaken die ons bezighouden.

De programmaboekjes voor de maanden tot juli liggen klaar bij Thea. We bewaren ze vanzelfsprekend. We hebben ons ook ingeschreven voor de Cultuurmarkt in september en willen om vele redenen zó graag dat dit kan doorgaan!

Ook hopen we dat jullie, vrienden, niet de moed verliezen en ons zodra het kan, weer willen en kunnen helpen.

We weten dat onze fysieke gezondheid hoog op nummer 1 staat, maar het is ook heel fijn om bezig te zijn met andere zaken.

Lieve mensen, we wensen jullie veel sterkte en blijf gezond. Koester familie en vrienden, maar knuffel ze nog maar even niet.

Mocht je nog persoonlijk nieuws hebben, waarvan je wil dat de collega’s op de hoogte wordengebracht, meld het mij a.u.b. Dan kan ik er voor zorgen dat dat nieuws in een volgende brief kan komen te staan.

Veel groeten en liefs, ook van Thea.                                                                    Marianne Zwalf-Aben.

Thea blijft thuis

ik ben toch in de war 
ik ben haast 80, 79 half
ik voel mij gezond ik drink geen alcohol
ik loop wel buiten en let op de ruimte 
ik doe boodschappen vroeg in de ochtend
ik doe normaal aan yoga en gym 
ik fiets elke dag normaal, mijn conditie is goed maar ik begrijp nu, dat mijn lichaam minder afweer nu, ik ouder ben geworden 
ik word, als ik toch ziek word, op de ic misschien niet aangesloten.

Kortom, ik kan mijzelf gezond voelen, maar loop kans niet geholpen te worden. Wel gek hoor, ik moet anders denken. Ik blijf nu zoveel mogelijk thuis.
In de Super merk ik, dat de wagentjes niet helpen. Je loopt toch te dicht langs elkaar heen bij het passeren, dus niet meer naar de Super de volgende weken, maar naar de kleine duurdere winkels. 

Ik ga een klein flesje drank kopen om met jullie te proosten! Op de gezonde toekomt!

Geen concerten tot september

21-4 is besloten dat de periode zonder bijeenkomsten is verlengd. Er zijn helaas dus ook geen concerten of jamsessie tot die datum.

Als u kaartjes heeft gekocht voor een concert dat niet doorgaat/ging dan hoort u binnenkort van ons. We volgen hierbij de overheid en de ticket-regeling waar u hier meer over kunt lezen: https://www.bewaarjeticket.nl/#info

Sterkte en hopelijk tot ziens in goede gezondheid na de zomer!

Geen concerten tot 6 april

12-3-2020 – Vanmiddag zijn tijdens de persconferentie van de RIVM en regering maatregelen aangekondigd om het covid-19 virus te beteugelen. Het gevolg hiervan is dat het Koorenhuis alle evenementen waaronder onze concerten tot en met 6 april annuleert.

Helaas gaan dus de concerten tot 6 april niet door.

Iedereen die al een kaart gekocht heeft wordt door onze administratie per email verder geïnformeerd.